Meest gestelde vragen aanhangwagens

In onderstaand overzicht ziet u de meest gestelde vragen over de verhuur van aanhangwagens. Klik op de vraag om het antwoord te zien. Mocht u vraag hier niet tussen staan, stel hem dan via het contact formulier!

Pijl Wat voor rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te rijden?

Alle aanhangwagens met een maximale massa (lediggewicht + laadvermogen) tot 750 kg kunt u met een rijbewijs B rijden. Dit zijn alle enkel as aanhangwagens. Voor aanhangwagens met een totaal gewicht boven de 750 kg heeft u in veel gevallen een BE rijbewijs nodig. Dit zijn alle dubbel as aanhangwagens.

Pijl Moet ik een aanhangwagen reserveren?

Het makkelijkste is om via deze website direct een reservering te maken. U krijgt per email de reserveringsgegevens. Zo kan er niets fout gaan aan de reservering en kunt er altijd gerust op zijn dat de aanhangwagen voor u klaar staat. Voor een last-minute reservering kunt u ons uiteraard ook bellen op 06 1500 1500

Pijl Heb ik een BE rijbewijs nodig voor het huren van een dubbel as aanhangwagen?

Dat is niet in alle gevallen nodig. Aan de zijkant van de aanhangwagen staat een typeplaatje. Op dit typeplaatje staat de maximale massa (lediggewicht + laadvermogen) van de aanhangwagen. Er zijn 2 voorwaarden om een dubbel as aanhangwagen te kunnen rijden wanneer je alleen een B rijbewijs hebt:     
 
  • Het trekkende voertuig moet zwaarder zijn dan de maximale massa van de aanhangwagen    
  • Het gewicht van de totale combinatie (auto + aanhangwagen) moet niet zwaarder zijn dan 3500 kg

Pijl Tot hoe laat kan een aanhangwagen gehaald/teruggebracht worden?

Dit kan enkel tijdens openingstijden. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag 08.30 uur t/m 17.30, en zaterdag van 09.00 uur t/m 16.30 uur. Zondag Gesloten.

Pijl Heb ik een eigen kentekenplaat nodig voor op een aanhangwagen?

Voor de enkel as aanhangwagen heeft u een officiële witte kentekenplaat nodig van het trekkende voertuig. Deze kunt u kopen bij een automaterialenzaak. Een erkende lijst kunt u vinden op rdw.nl: Kentekenplaat fabrikanten
Voor de dubbel as aanhangwagens heeft u geen eigen kentekenplaat nodig. Deze hebben een eigen kentekenplaat.

Pijl Hoe ben ik verzekerd tegen schade als ik een aanhangwagen huur?

Verzekeringspicht ligt bij de huurder. Elke vorm van schade zal verhaald worden op de huurder. 
(Veelal valt dit onder uw WA verzekering, informeer bij uw verzekeringsmaatschappij).

Pijl Kan ik met een aanhangwagen naar het buitenland?

Ja, het is mogelijk om met een aanhangwagen naar het buitenland te gaan. Hiervoor zijn er wel bepaalde voorwaarden:     
 
  • U bent verplicht een verzekering te hebben die bij pech in het buitenland het repatriëren van de aanhangwagen verzorgt. U kunt via bij de ANWB een 'Europaservice' aanschaffen.    
  • Er wordt een eenmalige buitenlandtoeslag gerekend van € 50,00    
  • U dient de geldige ANWB Europaservice verzekering evenals uw geldig Nederlands rijbewijs voor vertrek te tonen bij de verhuurlocatie.    
  • Onder buitenland wordt uitsluitend verstaan: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Pijl Wat voor stekkeraansluiting heb ik op de auto nodig voor de stroom naar de aanhangwagen?

Alle tussenkabels (de kabels voor de stroom) van hebben een 7- polige aansluiting. De meeste auto’s hebben ook een 7-polige aansluiting. Er zijn ook auto’s met een 13-polige stekkeraansluiting. Dit zijn vooral de nieuwere auto’s of auto’s die vaak een caravan trekken. Voor de 13-polige aansluitingen is er een verloopstekker verkrijgbaar. Deze verloopstekker kunt u bij ons kopen voor € 5.75 incl BTW.

Pijl Hoe bevestig ik de breekkabel?

Alle aanhangwagens hebben een breekkabel. Een breekkabel is een veiligheidskabel voor als de aanhangwagen van de trekhaak losschiet. Er zijn 2 typen:  

  • Breekkabel van een ongeremde aanhangwagen. > Dit is een ring van staalkabel. Deze breekkabel dient bevestigd te worden aan de hulpkoppeling van de auto. De hulpkoppeling dient op de trekhaak gemonteerd te zijn.
  • Breekkabel van een geremde aanhangwagen > Dit is een staalkabel met een haakje. Het haakje dient aan het oog van de trekhaak bevestigd te worden. Ook kan de breekkabel aan de hulpkoppeling bevestigd worden.

LET OP: De breekkabel mag NOOIT los om de trekhaak gelegd worden.